Koja promjena u 5 minuta

Pretvori staklenu vazu u keramičku kreaciju u 5 minuta

Ovaj projekt ne samo da je zabavan i kreativan, već je i odličan način da reciklirate stare staklene vaze i učinite ih ponovo relevantnim

Piše:
Rivista.hr

U posljednje vrijeme, društvene mreže poput Pinteresta i TikTok-a su postale izvor raznih kreativnih ideja, a jedan od projekata koji je privukao veliku pozornost jest transformacija starih staklenih vaza u estetski privlačne keramičke vaze. Sa malo akrilne boje na bazi vode i praška za pecivo, možete udahnuti novi život svojim starim vazama, i to sa vrlo malo truda. Evo kako to učiniti.

Materijali Potrebni za Ovaj DIY Projekt:

  • Staklene vaze
  • Akrilna boja na bazi vode
  • Prašak za pecivo
  • Pjenasta četka
  • Posuda za miješanje
  • Plastična vrećica, deka, ili novine za zaštitu površine na kojoj ćete raditi

Koraci:

  1. Priprema Vaza: Operite vaze i ostavite ih da se potpuno osuše.
  2. Priprema Boje: U posudi pomiješajte jedan kontejner boje i dvije žlice praška za pecivo. Ako ne dobijete teksturu sličnu musu, dodajte malo više praška za pecivo.
  3. Nanošenje Boje: Koristeći spužvicu, počnite s nanošenjem boje horizontalnim potezima. Ovo će vašoj staklenoj vazi dati pravi keramički izgled. Nanesite tanak sloj boje i ostavite da se osuši 10-15 minuta. Ako je potrebno, nanesite drugi, pa čak i treći sloj boje, ostavljajući svaki sloj da se osuši 20-30 minuta između nanošenja.

Ovaj projekt ne samo da je zabavan i kreativan, već je i odličan način da reciklirate stare staklene vaze i učinite ih ponovo relevantnim. Također, ovaj DIY projekt može biti odlična aktivnost koju možete raditi sa svojom djecom ili prijateljima. TikTok zajednica je pružila mnogo savjeta i trikova kako bi vaše vaze izgledale još bolje, tako da ne oklijevajte istražiti i podijeliti svoje kreacije!