Jednodnevni izleti iz Zagreba

Evo svih jednodnevnih izleta iz Zagreba koje smo pronašli na internetu

Kada su u pitanju jednodnevni izleti iz Zagreba, priznajemo, nećeš imati vremena otputovati do Milana i nazad u jednom danu, ali ćeš zato zbog odlične geografske lokacije našeg glavnog grada imati priliku posjetiti druga mjesta poput Trsta, Beča, Venecije, Budimpešte, Bleda, Bohinja, Sarajeva, i mnoštvo ostalih destinacija.

Piše:
Rivista.hr

Zagreb, smješten u srcu Hrvatske, pruža brojne mogućnosti za jednodnevne izlete koji će te odvesti do nekih od najljepših kutaka zemlje.

Kada su u pitanju jednodnevni izleti iz Zagreba, priznajemo, nećeš imati vremena otputovati do Milana i nazad u jednom danu, ali ćeš zato zbog odlične geografske lokacije našeg glavnog grada imati priliku posjetiti druga mjesta poput Trsta, Beča, Venecije, Budimpešte, Bleda, Bohinja, Sarajeva, i mnoštvo ostalih destinacija.

Bilo da je tvoj cilj istraživanje prirodnih ljepota, uživanje u gastronomskim delicijama ili upijanje kulturne baštine, mi ti donosimo jednodnevne izlete koji u kojima ćeš sigurno pronaći nešto za sebe.

Dakle, ako i ti ovaj mjesec često Googlaš "jednodnevni izleti iz Zagreba" - onda si na pravom mjestu, jer mi ti donosimo upravo to - popis svih zanimljivih jednodnevnih izleta iz Zagreba koje smo mogli pronaći na internetu. A da ti pretraživanje jednodnevnih izleta bude još lakše i preglednije, poredali smo ih kronološkim redom!

Popis jednodnevnih putovanja iz Zagreba redovito ćemo ažurirati kako bi uvijek imala najnovije informacije. Svakako te molimo da imaš na umu kako su opisi putovanja preuzeti sa službenih stranica organizatora i autoprijevoznika, te kako je moguće da su isti naknadno izmjenili plan i program putovanja, ili se pak odlučili za nešto sasvim drugačije.

Stoga navedene opise putovanja smatraj samo okvirnom informacijom koja će ti otprilike dati ideju što je organizator planirao na navedenom jednodnenvom putovanju. Isto vrijedi i za navedene cijene putovanja.

Uživaj u našem pregledu, a ukoliko se odlučiš za kupnju, uživaj i na svome odabranom jednodnevnom izletu!

27.01.2024. - Porsche Erlebniswelt& Salzburg

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak autobusa za Salzburg je u 5:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje prolazi kroz Sloveniju i Austriju. Prva destinacija je Mattsee, gdje se nalazi Ferdinand Porsche Erlebniswelt. Ovaj muzej, smješten u bivšoj tvornici cipela, predstavlja radove Ferdinanda Porschea, uključujući trkaće automobile, traktore i avione, poput Hansa Brandenburga C1. Nakon toga, posjet Salzburgu, poznatom po baroknoj arhitekturi. Tura obuhvaća Mozartplatz, Katedralu, Nadbiskupsku rezidenciju, Franjevačku crkvu, Staro groblje, Festivalsku palaču, Mozartovu kuću i Dvorac Mirabell. Preporučuje se posjet tvrđavi Hohensalzburg i slastičarnici Fürst. Povratak u Zagreb je popodne, s usputnim stankama za odmor, te dolazak u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Salzburg, Porsche Erlebniswelt

27.01.2024. - Austrijska jezera Hallstatt i St. Wolfgang

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak je u 5:00 ispred glavnog ulaza Zagrebačkog velesajma. Putovanje vodi kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Salzkammerguta, poznatog po slikovitim gradićima. Prva destinacija je Hallstatt, jedan od najljepših mjesta na austrijskim jezerima i dio UNESCO-ve baštine. U Hallstattu je predviđena šetnja kroz uske uličice s ribarskim kućama uz stijenu, s vremenom za uživanje u prirodi i arhitekturi. Sljedeća stanica je romantični St. Wolfgang na obali jezera Wolfgangsee. Posjet uključuje šetnju gradom i razgled župne crkve s poznatim Pacherovim oltarom. Slobodno vrijeme je predviđeno prije povratka u Zagreb, s dolaskom u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Najjeftinija putovanja

Ključne riječi: Jednodnevni izlet Hallstatt i St. Wolfgang

27.01.2024. - Bled i Ljubljana

PROGRAM PUTOVANJA: Jednodnevni izlet započinje okupljanjem u 06:40 ispred Velesajma u Zagrebu, s polaskom u 06:50 prema Bledu. Vožnja kroz Sloveniju s mogućim kraćim zaustavljanjima. U Bledu, poznatom po jezeru okruženom Julijskim Alpima, slijedi slobodno vrijeme za šetnju uz jezero i opcija vožnje čamcem do Bledskog otoka s posjetom Crkvi sv. Marije (doplata na licu mjesta). Nakon Bleda, putovanje nastavlja prema Ljubljani. Tamo je predviđen obilazak grada s licenciranim pratiteljem, uključujući razgled barokne zgrade Gradske vijećnice, Starog grada, Katedrale sv. Nikole, Zmajevog mosta, Prešernovog trga, Centralne tržnice i Trostrukog mosta. Slobodno vrijeme je predviđeno prije povratka u Zagreb, s dolaskom u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Darojković

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Ljubljanju, jednodnevni izlet na Bled

28.01.2024. - Bled i Ljubljana

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa za Bled je u 8:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje vodi preko graničnog prijelaza i kroz Sloveniju do Bleda, poznatog po svojem idiličnom jezeru. U Bledu je planirana šetnja uz jezero, posjet Bledskom gradu i vožnja tradicionalnom bledskom pletnom do Otoka Bled, gdje se nalazi barokna crkva sv. Marije. Mogućnost je i kušanja bledske kremne rezine. Oko 14:30 sati slijedi polazak prema Ljubljani, glavnom gradu Slovenije. U Ljubljani je predviđena šetnja s pratiteljem putovanja i slobodno vrijeme za istraživanje grada. Povratak prema Zagrebu je oko 18:30, s dolaskom u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Ljubljanju, jednodnevni izlet na Bled

28.01.2024. - Planinarski izlet, Jezero Bajer i Lepenica

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 8:00 iz Zagreba s južne strane zgrade Gradskog poglavarstva, putujući prema Gorskom kotaru i Fužinama. U Fužinama, pod vodstvom licencirane vodičice LYNX & FOX, kreće pješačenje prema Preradovićevom vrhu (892 m nadmorske visine), s pogledom na jezera Bajer, Potkoš, Ličko polje i okolna brda. Uspon je iz 19. stoljeća, najstarija uređena staza u Gorskom kotaru. Jezero Bajer, nastalo 1950-ih, ima prosječnu dubinu 2-7 metara i šetalište s dodatnim sadržajima. Slijedi posjet Špilji Vrelo, starijoj od 3,5 milijuna godina, poznatoj po stalaktitima i stalagmitima, pristupačnoj svima jer je ravna bez stepenica. Nakon toga, šetnja do jezera Lepenice s pričama vodiča, slobodno vrijeme za osvježenje i fotografiranje. Povratak uz jezero Bajer do Fužina, slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Polazak prema Zagrebu je u kasnim popodnevnim satima, s dolaskom u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni planinarski izlet, jednodnevni izlet jezero Bajer i Lepenica

28.01.2024. - Karneval u Veneciji

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak iz Zagreba je u jutarnjim satima, s vožnjom kroz Sloveniju i Italiju do pristaništa Punta Sabbioni, gdje je predviđen ukrcaj na brod do Venecije (doplata na licu mjesta). U Veneciji, šetnja s pratiteljem uključuje Riva degli Schiavoni, most Uzdaha, Trg sv. Marka, Duždevu palaču, most Rialto i canal Grande. Venecija, poznata po romantičnosti i šarmu, za vrijeme karnevala postaje živa kazališna scena. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za uživanje u karnevalskim događanjima, šetnju, vožnju gondolom ili kupovinu. Povratak u pristanište i polazak prema Hrvatskoj su u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Najjeftinija putovanja

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Veneciju, jednodnevni izlet Venecija karneval

03.02.2024. - Karneval u Veneciji

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 4:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu prema Veneciji, preko sjeverne Italije. Dolazak u luku Punta Sabbioni i ukrcaj na brod za 30-minutnu vožnju do Venecije. U Veneciji, razgled uključuje Riva degli Schiavoni, Ponte dei Sospiri, Palazzo Ducale, Basilica San Marco, Piazza San Marco, Ponte Rialto i Canal Grande. Slijedi slobodno vrijeme za istraživanje grada. Povratak brodom u Punta Sabbioni je oko 18:00, s nastavkom putovanja autobusom prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb je predviđen u kasnim večernjim satima, s kraćim stajanjima za odmor putem.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Veneciju, jednodnevni izlet Venecija karneval

03.02.2024. - Shopping putovanje Parndorf

PROGRAM PUTOVANJA: Jednodnevno shopping putovanje u Designer Outlet Parndorf

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Parndorf, jednodnevni shopping iz Zagreba

03.02.2024. - Padova

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 05:00 sa Zagrebačkog Velesajma, s mogućnošću polaska sa Vrata Jadrana u 07:00. Putovanje vodi kroz Sloveniju i Italiju do Padove. Po dolasku, razgled grada slobodno vrijeme za istraživanje. Padova je poznata po bogatoj povijesti, arhitekturi i kulturnoj sceni, idealna za istraživanje sjeveroistočne Italije. Glavne atrakcije uključuju Baziliku svetog Antuna, mjesto hodočašća s grobnicom svetog Antuna Padovanskog, i Sveučilište u Padovi, jedno od najstarijih na svijetu. Ostale znamenitosti uključuju Prato della Valle, veliki trg s brojnim kafićima i restoranima, te Caffè Pedrocchi, povijesnu kavanu popularnu među intelektualcima i umjetnicima. Padova nudi kulturno bogato iskustvo posjetiteljima.

PRIJEVOZNIK: Črnja tours

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Padovu, Padova iz Zagreba

03.02.2024. Treviso - Mala Venecija

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak za Treviso je u 06:00 sa glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma. Put vodi kroz Sloveniju i Italiju. Po dolasku u Treviso, šarmantan grad u regiji Veneto, slijedi razgled grada i slobodno vrijeme. Grad je poznat po bogatoj povijesti, kulturnoj baštini, slikovitim ulicama i vodenim putovima. Povijesno središte nudi krivudave kamene ulice, prekrasne zgrade i skrivene trgove. Značajne znamenitosti uključuju Basilicu di San Nicolò, gotički Palazzo dei Trecento i Castello di San Martino. Treviso je također poznat po ukusnoj kuhinji i vinu, posebno Proseccu. Grad obiluje restoranima, trattorijama i enotecama koji nude tradicionalna jela i lokalna vina. Povratak u Zagreb je planiran u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Črnja tours

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Treviso

03.02.2024. - Planinarenje na Vojak, PP Učka

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 7:30 iz Zagreba prema Učki, putujući preko Karlovca i Gorskog kotara. Iskrcaj je kod PD Poklon, odakle počinje uspon prema vrhu Učke. Staza prolazi kroz šumu bukve i jele, s laganim usponom i traje oko sat i pol do vrha, gdje se nalazi televizijski toranj i kamena kula-vidikovac s teleskopom. S vrha se pruža 360-stupanjski pogled na Kvarnerske otoke, planine Gorskog kotara, Velebit, Istru, talijanske Alpe, pa čak i Veneciju. Nakon slobodnog vremena na vrhu, povratak istom stazom do odvojka prema poučnoj stazi Plas, koja prolazi vrhom Učke. Staza nudi uvid u biljni i životinjski svijet parka prirode Učka. Po povratku u podnožje, slijedi posjet Opatiji i slobodno vrijeme. Povratak prema Zagrebu je planiran za večer, s dolaskom na mjesto polaska u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet na Vojak

04.02.2024. - Balinjerada u Opatiji & Karneval u Lovranu

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 7:30 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu prema Opatiji. Po dolasku, kraće upoznavanje s gradom, a zatim slobodno vrijeme za uživanje u Balinjeradi koja počinje u 12:00 sati u središtu Opatije, uz utrku i mimohod karnevalskih grupa. Oko 13:30, opcija odlaska autobusom do Lovrana gdje se poslijepodne održava Međunarodna karnevalska povorka. Uživanje u maskama traje do 18:00 sati, nakon čega je planiran polazak iz Lovrana. Polazak iz Opatije je u 18:15 sati, s dolaskom na mjesto polaska u Zagrebu u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Opatiju, jednodnevni izlet karneval

04.02.2024. Bled i Ljubljana

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak za izlet je u 08:00 sa Zagrebačkog Velesajma, s mogućnošću polaska iz Dubrave. Dolazak u Bled obuhvaća šetnju uz pratitelje izleta, slobodno vrijeme za uživanje uz jezero i tradicionalne Bledske kremšnite. Preporučuje se vožnja čamcem do Bledskog otoka s crkvom Sv. Marije, gdje zvonjenje zvonca sreće može ispuniti želje (uz doplatu na licu mjesta). Nakon Bleda, posjet Ljubljani, glavnom gradu Slovenije, s pratnjom. Šetnja uključuje Stari most, Kongresni trg, Prešernov trg, katedralu Svetog Nikole, Tromostovlje i Gradsku vijećnicu, te druge kulturne znamenitosti Ljubljane. Slobodno vrijeme je predviđeno prije povratka u Zagreb u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Črnja tours

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Ljubljanu, jednodnevni izlet Bled

10.02.2024. - Valentinovo u Veroni

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 5:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu, putujući kroz Sloveniju i sjevernu Italiju s kraćim stankama za odmor. Dolazak u Veronu je u jutarnjim satima. Pješački razgled grada uključuje Piazza Bra, Amfiteatar, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Julijinu kuću, Romeovu kuću, Porta Borsari, rijeku Adige i utvrdu Scaligeri. Nakon toga, slobodno vrijeme za šetnju, dodatne razglede ili kupovinu. Polazak za Zagreb je predviđen u 18:00, s dolaskom na mjesto polaska u kasnim večernjim satima uz kraće pauze za odmor.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Veronu

10.02.2024. - Karneval u Veneciji

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 4:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu prema Veneciji, preko sjeverne Italije. Dolazak u luku Punta Sabbioni i ukrcaj na brod za 30-minutnu vožnju do Venecije. U Veneciji, razgled uključuje Riva degli Schiavoni, Ponte dei Sospiri, Palazzo Ducale, Basilica San Marco, Piazza San Marco, Ponte Rialto i Canal Grande. Slijedi slobodno vrijeme za istraživanje grada. Povratak brodom u Punta Sabbioni je oko 18:00, s nastavkom putovanja autobusom prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb je predviđen u kasnim večernjim satima, s kraćim stajanjima za odmor putem.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Veneciju, jednodnevni izlet Venecija karneval

11.02.2024. - Kurent fest u Ptuju

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 9:00 iz Zagreba prema Ptuj-u, najstarijem slovenskom gradu poznatom kao muzej na otvorenom, s mnogim zaštićenim spomenicima. Tijekom šetnje gradom, razgled uključuje Minoritski samostan, Florijanov spomenik, Orfejev spomenik/stup srama, Gradski toranj, Crkvu sv. Jurja, Dominikanski samostan s muzejem i grobnicama. Ptuj je poznat po "Kurent Festivalu", najvećem slovenskom kulturnom i etnografskom događaju s međunarodnom reputacijom, započetom 1960. godine. Glavna Međunarodna pokladna povorka započinje u 13:00. Polazak za Zagreb je oko 17:00, s dolaskom u ranim večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Ptuj

11.02.2024. - Karneval u Rijeci

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak za Rijeku je u 8:00 iz Zagreba s južne strane Gradskog poglavarstva. Po dolasku u Rijeku, slobodno vrijeme za uživanje u Međunarodnoj karnevalskoj povorci, koja počinje u 12:00 u središtu grada. Povorka je vrhunac karnevalskih svečanosti na Kvarneru, privlačeći tisuće maski i gledatelja iz zemlje i inozemstva, te se ističe svojom maštovitošću i originalnošću. Polazak za Zagreb je predviđen u 18:00, s dolaskom na mjesto polaska u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Rijeku, Rijeka karneval

17.02.2024. - Valentinovo u Veroni

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 5:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu, putujući kroz Sloveniju i sjevernu Italiju s kraćim stankama za odmor. Dolazak u Veronu je u jutarnjim satima. Pješački razgled grada uključuje Piazza Bra, Amfiteatar, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Julijinu kuću, Romeovu kuću, Porta Borsari, rijeku Adige i utvrdu Scaligeri. Nakon toga, slobodno vrijeme za šetnju, dodatne razglede ili kupovinu. Polazak za Zagreb je predviđen u 18:00, s dolaskom na mjesto polaska u kasnim večernjim satima uz kraće pauze za odmor.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Veronu

17.02.2024. - Graz i Zotter

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak je u 7:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu prema Austriji, do tvornice čokolade Zotter u Riegesburgu. Posjetitelji dobivaju elektronski vodič i keramičku žlicu za kušanje čokolada. Tura uključuje Schokoladen Theatre, gdje se može naučiti o uzgoju kakaovca i kušati razne vrste čokolade. Posjet završava u prodavaonici čokolada. Nakon posjeta tvornici, putovanje se nastavlja prema Grazu za pješačku turu s razgledom gradskih znamenitosti uključujući Operu, Katedralu sv. Egidija, mauzolej, Hofbäckerei, Herrengasse, Uhrturm, Schlossberg, otok na Muri i Kunsthaus. Slijedi slobodno vrijeme prije polaska za Zagreb u kasnijim popodnevnim satima, s dolaskom u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Graz, jednodnevni izlet Zotter

17.02.2024. - Ljubljana i Bled

PROGRAM PUTOVANJA: Jednodnevni izlet počinje okupljanjem u 06:40 ispred Velesajma u Zagrebu, s polaskom u 06:50 prema Bledu u Sloveniji. U Bledu, poznatom po svojem jezeru okruženom Julijskim Alpima, slijedi slobodno vrijeme za šetnju uz jezero i mogućnost vožnje čamcem do Bledskog otoka s posjetom Crkvi sv. Marije. Posjetitelji mogu zazvoniti u crkvi za sreću (uz doplatu). Nakon Bleda, izlet nastavlja prema Ljubljani, gdje je predviđen obilazak gradskih znamenitosti u pratnji vodiča. Razgled uključuje Baroknu zgradu Gradske vijećnice, Stari grad s arhitekturom Jože Plečnika, Katedralu sv. Nikole, Zmajev most, Prešernov trg, Centralnu tržnicu i Trostruki most. Slijedi slobodno vrijeme prije povratka u Zagreb, s dolaskom u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Darojković

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Ljubljanu, jednodnevni izlet Bled

17.02.2024. - Sarajevo

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak je u 04:00 ispred južnog ulaza na Zagrebački velesajam, s vožnjom prema Slavoniji i Bosni i Hercegovini, uključujući usputna zaustavljanja za odmor. Dolazak u Sarajevo, glavni grad BiH, gdje slijedi panoramska vožnja do Gradske vijećnice, odakle počinje pješački razgled s lokalnim vodičem. Obilazak uključuje Baščaršiju, Begovu džamiju, Gazi-Husrev begove zadužbine, Morića Han, Katedralu, Principov most, Inat kuću i druge znamenitosti. Slobodno vrijeme za osobne programe je predviđeno prije povratka. Sastanak grupe je u 18:00, s povratkom u Zagreb u kasnim večernjim satima, oko ponoći.

PRIJEVOZNIK: Darojković

Ključne riječi: Jednodnevni izlet Sarajevo

18.02.2024. Bled i Ljubljana

PROGRAM PUTOVANJA: Polazak za izlet je u 08:00 sa Zagrebačkog Velesajma, s mogućnošću polaska iz Dubrave. Dolazak u Bled obuhvaća šetnju uz pratitelje izleta, slobodno vrijeme za uživanje uz jezero i tradicionalne Bledske kremšnite. Preporučuje se vožnja čamcem do Bledskog otoka s crkvom Sv. Marije, gdje zvonjenje zvonca sreće može ispuniti želje (uz doplatu na licu mjesta). Nakon Bleda, posjet Ljubljani, glavnom gradu Slovenije, s pratnjom. Šetnja uključuje Stari most, Kongresni trg, Prešernov trg, katedralu Svetog Nikole, Tromostovlje i Gradsku vijećnicu, te druge kulturne znamenitosti Ljubljane. Slobodno vrijeme je predviđeno prije povratka u Zagreb u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Črnja tours

Ključne riječi: Jednodnevni izlet u Ljubljan, jednodnevni izlet Bled

18.02.2024. - Plitvička jezera

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 7:00 s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu, putujući kroz Karlovac i Slunj prema Nacionalnom parku Plitvička jezera, UNESCO-voj svjetskoj prirodnoj baštini. Park se ističe s 16 modrozelena jezera, šumama i bogatim životinjskim svijetom, uključujući srne, medvjede, vukove i pastrve. Posjet uključuje šetnju stazama i drvenim mostićima, vožnju turističkim vlakićima i električnim brodovima preko jezera Kozjak. Razgledavanje započinje na sjevernom ulazu i obuhvaća Veliki Slap te Donja i Gornja jezera. Nakon slobodnog vremena za odmor, povratak prema početnoj točki i polazak za Zagreb je u kasnim poslijepodnevnim satima, s dolaskom u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet Plitvička jezera

24.02.2024. - Vicenza i sajam rukotvorina

PROGRAM PUTOVANJA: Autobus polazi u 5:00 iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva, putujući kroz Sloveniju i Italiju do Vicenze, poznatog venetskog grada pod UNESCO-vom zaštitom. Razgled grada uključuje Piazza dei Signori, Loggia del Capitano, Duomo, Basilica Palladiana i Teatro Olimpico. Posjetitelji imaju slobodno vrijeme za osobne programe, uključujući i posjet Muzeju nakita, koji pruža uvid u luksuz i glamur. Također se preporuča posjet Sajmu rukotvorina „Abilmente“, najvećem takvom događaju na sjeveru Italije. Polazak iz Vicenze je oko 18:00, s povratkom u Zagreb u kasnim večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Autoturist

Ključne riječi: Jednodnevni izlet Vicenza

24.02.2024. - Murano, Burano i Venecija

PROGRAM PUTOVANJA: Okupljanje grupe je ispred zgrade gradskog poglavarstva Zagreba (južna strana, Trg S. Radića 1) u 02:45. Polazak prema Veneciji je u 03:00, s mogućnošću ukrcaja putnika u Karlovcu (Petrol) i na Vratima Jadrana. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju preko Trsta do Venecije, s kraćim stankama za odmor. Dolazak u Punta Sabbioni, odakle se brodom (vaporetto) obilazi laguna. Prvo stajanje je Burano, poznat po čipkarstvu i šarenim kućama, s bogatom gastronomskom ponudom i trgovinama. Zatim plovidba do Murana, poznatog po izradi staklenih predmeta, s posjetom radionici. Nastavak putovanja vaporettom do Trga sv. Marka u Veneciji. Šetnja obuhvaća Kanal Giudecca, Riva degli Schiavoni, Most uzdaha, Trg sv. Marka, Duždevu palaču, Baziliku sv. Marka i Most Rialto. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak na Trg sv. Marka, vožnja vaporettom do Punta Sabbioni, a potom autobusom kroz Italiju i Sloveniju. Dolazak u Zagreb je u kasnim noćnim satima.

PRIJEVOZNIK: Smart Travel

Ključne riječi: Jednodnevni izlet Venecija, jednodnevni izlet Murano i Burano

24.02.2024. - Trst i dvorac Miramare

PROGRAM PUTOVANJA: Okupljanje za izlet je u 05:45 s polaskom u 06:00 ispred glavnog južnog ulaza na Veletržnici u Zagrebu, s mogućim polaskom iz Karlovca (Petrol) po dogovoru, i iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 08:10. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju vodi do Trsta, gdje je prva destinacija dvorac Miramare, sagraden od strane habsburškog nadvojvode Ferdinanda Maksimilijana. Razgled dvorca i parka pruža izvrstan pogled na grad i okolicu. U Trstu slijedi šetnja s razgledom znamenitosti poput Piazza dell´Unita, Fontana 4 Kontinenta, Verdijevog kazališta, Rimskog kazališta, crkve Santa Maria Maggiore i brda San Giusto. Poslijepodne je slobodno za shopping i uživanje u talijanskoj kavi Illy. Povratak za Hrvatsku je u dogovoreno vrijeme, s dolaskom na mjesto polaska u večernjim satima.

PRIJEVOZNIK: Darojković

Ključne riječi: Jednodnevni izlet Trst i dvorac Miramare iz Zagreba