odličan modni dodatak

Satovi narukvice su novi trend nakita u koji smo se zaljubili

U posljednje vrijeme možemo sve više vidjeti i rast na tržištu ženskih satova, a najnoviji trend su satovi - narukvice. Ovi satovi izgledaju kao elegantne narukvice, ali imaju dodatnu vrijednost sata.

Piše:
Rivista.hr

Satovi su, kao i hrana, na neki način veoma osobne preferencije i nešto što u sebi nosi posebno priču. Imamo ih tendenciju poklanjati za velike i važne datume u životu, poput rođendana, godišnjica ili diploma, a kada ga kupimo sami sebi iza sata koji smo odabrali postoji neka posebna priča. Iako smo s dolaskom mobitela, a kasnije i pametnih satova pomalo pomislili kako će oni klasični satovi pasti u drugi plan, to se nije dogodilo. Naime, satovi su oduvijek bili i bit će elegantan i vječni komad nakita koji se prenosi s generacije na generaciju i ima sentimentalno značenje.

Posljednjih nekoliko godina dogodilo se nekoliko stvari - osmišljeni su pametni satovi koji imaju brojne funkcije - mjere otkucaje srca, količinu kisika u krvi, san, kalorije, stres, menstrualni ciklus...sve što vam padne na pamet oni mogu izmjeriti. Preko njih možemo razgovarati, slušati glazbu, dopisivati se i pričati..ali sve to nas približava još više tehnologiji u trenutcima kada bismo možda htjeli malo odmoriti od istih.

Zatim, industrija satova je postala veoma popularna na društvenim mrežama, kako se o luksuznim stvarima počelo sve više pričati i pisati, cijene su naglo skočile, a dostupnost istih je postala sve manja i na tržištu se stvara određeni #fomo (fear of missing out) i dolazi do mnogo veće navale na određene proizvode. Pri tom, ne smijemo ni zanemariti utjecaj koji poznate osobe imaju na masu, a nošenje satova se još uvijek smatra luksuzom s obzirom na to da nam nisu neophodni za normalan život.

U posljednje vrijeme možemo sve više vidjeti i rast na tržištu ženskih satova, a najnoviji trend su satovi - narukvice. Ovi satovi izgledaju kao elegantne narukvice, ali imaju dodatnu vrijednost sata. Možda o tome ne mislimo dovoljno često, ali narukvice za satove više su od pukog "dijela" u satu. One zapravo igraju mnogo veću ulogu u definiranju cjelokupnog karaktera sata, naime sat izgleda u potpunosti drugačije s metalnom ili s kožnom narukvicom. Ipak, za dodatnu dozu elegancije, potrebna je i narukvica koja će se uklapati u cijelu priču. Satovi narukvice nude dozu raznolikosti i imaju mogućnost zainteresirati čak i one koji nemaju nikakve želje za nošenjem satova.

Ovakvi satovi postaju dio nakita i brišu granicu između nakita i sata. Oni nude novu viziju nakita i elegancije, a u isto vrijeme su i vječni komadi koje ćemo htjeti nositi i u dnevnim i večernjim kombinacijama.

hey harper, izvor: heyharper.com

Fossil satovi, izvor: krona.hr

Michael Kors i Just Cavalli satovi, izvor: bestsecret.com