Najbolje maskare za osjetljive oči

Maskare za osjetljive oči su posebno formulirane kako bi se smanjio rizik od iritacije kod osoba s osjetljivim očima ili za one koji nose kontaktne leće, a razlika između običnih maskara i onih namijenjenih osjetljivim očima često leži u sastojcima i formulaciji samog proizvoda.

Piše:
Rivista.hr

Ne kaže se bez razloga da su oči ogledalo duše, zar ne?

Mnogi ljudi na drugima prvo primijete pogled i stoga želimo da su naše oči što ljepše i privlačnije. Koristimo korektore oko očiju za prikrivanje podočnjaka kako bismo izgledali razbuđenije, svježije i ljepše, ali to nije dovoljno ponekada. Kad bismo morali odabrati jedan make-up proizvod koji bi najviše istaknuo naše oči, odabrali bismo maskaru.  

Razlozi su očiti: otvara pogled, optimizira naše karakteristike na vrlo prirodan način i prikladna je za one manje vješte u šminkanju. I iako zvuči jednostavno, mnogi s korištenjem maskara imaju probleme.

Stvar je u tome što ne podnosimo svi šminkanje očiju na isti način. Ako ste ikada osjetili peckanje, svrbež ili nelagodu kada na trepavicama nosite maskaru, vjerojatno imate osjetljive oči. I iako oči imaju inteligentan sustav zaštite (suzni kanali pomažu u čišćenju, trepavice i obrve predstavljaju barijeru, kapci ih hidratiziraju...), one su iznimno osjetljive zbog svojih prirodnih uvjeta, jer koža im je četiri puta tanja i podvrgnute su neprekidnom treptanju. Ako nailazite na gore spomenute probleme, nažalost, to znači da ne možete koristiti bilo koju formulu maskare na ovom području jer vas može iritirati i izazvati komplikacije i probleme.

Ipak, ovo stanje vas ne bi trebalo spriječiti da izgledate spektakularno ili da koristite šminku kakvu želite. Dakle, ako ste ljubitelj maskare, ali ona previše remeti ovo područje, evo najboljih maskara za osjetljive oči, potpuno sigurne i s dramatičnim efektima volumena i duljine, baš kao i sve vrhunske obične maskare.

Ako vas situacija imalo malo tješi, neka istraživanja kažu kako jedna od četiri osobe pati od neke vrste alergije na očima. Također, a osjetljivije oči imaju one osobe koje nose kontaktne leće jer su eksponencijalno pogođeni iritirajućim čimbenicima kao što su grijanje, zagađenje, vjetar. Ako se u tome poistovjećujete, ne brinite, ne morate odustati od optimizacije trepavica jer smo napravili izbor od deset maskara primjerenih najosjetljivijima, s kojima ćete se njegovati i vidjeti ( doslovno) kao nikad. Jeste li spremni upoznati ih?