Ideje za ručak

Kako djeci voće i povrće učiniti primamljivijim

Što kuhati djeci koja ne vole povrće? Imamo par ideja!

Rivista.hr

Ako vas muči kako zainteresirati djecu za povrće, vjerujte nam, niste sami. Veliki broj roditelja očajnički traži kreativne načine kako učiniti povrće privlačnijim svojim mališanima.

Trik zapravo leži u pronalaženju inovativnih metoda kako bi povrće postalo sastavni, a često i neprimjetni dio obroka. Kako bismo vam pomogli u tome, donosimo vam ideje i inspiraciju za recepte koji povrće pretvaraju u zabavna i ukusna jela koja će vaša djeca (nadamo se) obožavati.

1. Zabavni oblici i boje

Korištenje kalupa za pečenje u obliku omiljenih likova ili izrezivanje povrća u zanimljive oblike može učiniti obrok vizualno privlačnijim. Predstavite povrće u šarenim paletama, poput crvene paprike, žute mrkve, i zelene brokule, kako biste privukli pažnju.

Što skuhati izbirljivoj djeci?

2. Smoothieji i sokovi

Pomiješajte povrće s voćem u smoothiejima i sokovima. Ova metoda omogućava kamufliranje okusa povrća uz dodatak slatkoće voća. Predlažemo kombiniranje špinata ili kelja s bananama, jagodama ili mangom za nutritivno bogat napitak.

Probajte napraviti neki sok u njihovoj omiljenoj boji

3. Zdrave "pizze"

Iskoristite integralne ili niskokalorične baze za pizze i obilato ih obložite povrćem. Možete čak koristiti i bazu od cvjetače. Povrće narežite na sitne komadiće i pomiješajte s umakom od rajčice kako bi se bolje integriralo s ostalim sastojcima.

Pizza je uvijek odličan izbor za izbirljivu djecu

4. Povrće skriveno u mesnim okruglicama ili burgerima

Pripremite mesne okruglice ili burgere dodavanjem fino naribanog povrća poput tikvica, mrkve, ili špinata. Osim što će jela biti sočnija, djeca će jesti povrće ne znajući da je ono tamo.

5. Muffini i kolači s povrćem

Isprobajte recepte za muffine ili kolačiće koji uključuju povrće, poput mrkve, tikvica ili bundeve. Ovi slatkiši izvrstan su način da se povrće učini privlačnim, a da djeca niti ne primijete.

Probajte muffine s povrćem!